Excilor NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

OOGIRRITATIE - HEBT U TRANEN IN DE OGEN ?

23 februari 2019
allergie yeux

 

Oogklachten vertonen zich op verschillende manieren en kunnen verschillende oorzaken hebben. Of het nu gaat om droge ogen, oogirritatie of vermoeide ogen: u kunt snel van uw klachten af zijn.

Veel mensen lijden aan vermoeide en geïrriteerde ogen ten gevolge van externe factoren zoals langdurige blootstelling aan computerschermen, airconditioning, luchtvervuiling, stof, rook of wind. Ook het gebruik van contactlenzen kan leiden tot vermoeide en/of droge ogen.

Andere factoren spelen ook mee: de leeftijd, het vrouwelijke geslacht, hormonale veranderingen, de inname van geneesmiddelen, sommige ziekten.

Droge ogen herkent men aan een prikkend, branderig gevoel en overgevoeligheid voor rook. Vaak zijn deze klachten ’s avonds het meest uitgesproken. Soms zijn de ogen waterig: deze reflextranen zijn een antwoord op de oogirritatie die veroorzaakt wordt door het tekort aan smerende tranen.

Bij onvoldoende traanproductie zijn kunsttranen een belangrijke aanvulling op natuurlijke tranen. Ze voorkomen oogirritatie die wordt veroorzaakt door het tekort aan smerende tranen.
Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen. In toenemende mate van stroperigheid zijn dat druppels, gels en zalven.

In de apotheek vindt u oogdruppels op basis van hyaluronzuur, die de symptomen verzachten en het comfort geven dat u nodig heeft. Hoe hoger de concentratie aan hyaluronzuur, hoe langer de werkingsduur.
Hyaluronzuur is van nature aanwezig in verschillende weefsels van het menselijk lichaam, onder andere in de huid en het kraakbeen. Deze lichaamseigen stof is dus geschikt voor toepassing op de ogen.

 

allergies yeux