Excilor NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

Haaruitval

27 februari 2023

Om haaruitval te vertragen of zelfs te stoppen.

Haar vernieuwt zichzelf continu en het is heel normaal om iedere dag een beetje haar te verliezen, en iets meer in de lente of herfst. Het is ook normaal dat haar lichter wordt naarmate we ouder worden: geleidelijk worden de nieuwe haartjes fijner dan de vorige.

Haaruitval wordt een probleem als er elke dag meer dan honderd haartjes uitvallen. Op de lange termijn kan het haar dunner worden of helemaal verdwijnen, wat een verandering in het fysieke uiterlijk veroorzaakt. Dit is soms moeilijk om mee te leven.

Haaruitval is vaak een bron van zorg en hoewel dit het meest voorkomt bij mannen kunnen vrouwen er ook last van hebben. Het kan verschillende vormen aannemen en veroorzaakt worden door meerdere factoren. Om het effectief te behandelen, is vroegtijdige tussenkomst essentieel.Haaruitval is vaak een bron van zorg en hoewel het vaker voorkomt bij mannen, kunnen vrouwen er ook last van hebben.

Wat zijn de oorzaaken?

Haaruitval kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaak is alopecia androgenetica, waarvan de oorzaak zowel hormonaal als genetisch is. Een behandeling zoals Minoxidil wordt dan aanbevolen.

Maar het kan ook veroorzaakt worden door stress, vermoeidheid, roken, seizoenswisselingen, blootstelling aan de zon, voedingstekorten, een emotionele schok of na een bevalling. Een supplement op basis van cystine wordt dan aanbevolen.

Wat is cystine?

De haarschacht is samengesteld uit een vezelige proteïne genaamd alfa keratine. De sterkte en stabiliteit van keratine wordt geleverd door een aminozuur, cystine. Er is vastgesteld dat de groeisnelheid van de haarfollikel, de eiwitsynthese en de diameter van de haarvezel afhankelijk zijn van de hoeveelheid cystine. Het belang van cystine is daarom cruciaal bij de behandeling van haaruitval, vooral als het gecombineerd wordt met vitamine B6 en zink.

Behandeling van haaruitval

Een goede voeding rijk aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen speelt een sleutelrol in de levenscyclus van uw haar.
Periodieke aanvulling met een specifiek voedingssupplement dat rijk is aan cystine en vitamine B6 zal ook helpen, vooral tijdens seizoenswisselingen.
Kies ten slotte voor zachte, niet-irriterende, verzachtende verzorgingsproducten en overweeg lotions en shampoos tegen haaruitval in combinatie met uw behandeling met voedingssupplementen.